Petra van Esch wint rentree op Nederlandse bodem

Precies een jaar geleden debuteerde Petra van Esch met Fiji (v. Florencio) in het ZZ-Zwaar op Geldrop Hippique. Op hetzelfde concours maakte het duo met een score van 69,857% een winnende rentree in Nederland. “Maar ik heb in de tussentijd niet stilgezeten”, vertelt de amazone.

Afgelopen februari beviel Petra van Esch van haar derde dochter. “In het voorjaar besloot ik dat ik me met m’n Grand Prix-paard Fido Dido wilde verbeteren en meer ervaring wilde opdoen. Ik nam hem en ook m’n andere paarden mee op concours naar Duitsland. Daar kan je alle proeven op hetzelfde concours rijden. Zodoende heb ik al die tijd niet meer in Nederland gestart, maar ik heb zeker niet stilgezeten en lekker doorgeoefend.”

Duitse gastlicentie

In München-Riem startte Van Esch haar Fido Dido – een volle broer van Fiji – vorige week in de ‘Stars von Morgen’, een Grand Prix voor jonge paarden. “Die hebben we gewonnen en na vier selectiewedstrijden te hebben gereden mogen we naar de finale later deze maand”, vertelt Van Esch die in Duitsland met een gastlicentie rijdt.

Keigoed

Van Esch en Fiji reden een foutloze ZZ-Zwaarproef. Enige smetje was het achterwaarts dat een onvoldoende opleverde. “En dat kan ie normaal keigoed”, lacht ze. “Ik ben super blij met het jurycommentaar van Frits Nijskens. Hij vond het zo goed en zo’n compleet paard.” De combinatie start morgen opnieuw op Geldrop Hippique en Van Esch is van plan om met deze achtjarige Florencio-zoon de indoorselecties in de Lichte Tour te rijden.

Het rode lint was voor Saskia van Es en haar zevenjarige AES-hengst Elastico (v. Johnson). Jurylid Monica Drohm had voor dit duo de eerste plek in gedachte. Met een gemiddelde score 69,00% werd het de tweede plek. Mandy Wilms eindigde als derde. Zij reed de eveneens zevenjarige El Ganador (v. Estobar) naar een score van 67,857%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

No comments yet.

Geef een reactie