Informatie

slider_informatie

INFORMATIE
Geldrop Hippique is een uniek evenement in de paardensport: wij presenteren al 38 jaar hippische sport op z’n best! Waar het programma jarenlang 17 volle dagen besloeg, zijn wij anno 2020 genoodzaakt het evenement te concentreren in 3 weekenden. De dagen zijn gevuld met wedstrijden in diverse disciplines, zoals mennen, dressuur (niet in editie 2020) en springen, voor zowel de jeugd en amateurs als de professionals. Sinds het begin thuis in Ruitersportcentrum Manege Meulendijks heeft de familie Meulendijks een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het evenement. Daarnaast zijn er tientallen vrijwilligers, die de paardensport een warm hart toedragen en zich belangeloos inzetten. Een goede accommodatie, sfeer en mooie wedstrijden: dat is het doel dat de organisatie zich elk jaar weer stelt!
Stichting Concours Hippique Geldrop (SCHG) werd opgericht op 23 augustus 1983. Aanleiding hiervoor was de verbouwing van Manege Meulendijks, wat men met een feestelijk, meerdaags springconcours wilde vieren. Dit eerste concours hippique heette “Geldrop in galop” en werd gewonnen door Jan Snellen. De oprichters en tevens de eerste bestuurders waren Theo van Lierop, Tonny van Litsenburg, Martin Tijssen, Theo van de Bogaard, Henk Swinckels, Michael van Santvoort, Jan Reusien, Gerrit Tillemans en Antoon Meulendijks.
Vanaf 1 januari 1997 werd ruitersportcentrum Manege Meulendijks onderdeel van het grondgebied van de Gemeente Heeze. Een naamsverandering is echter nooit doorgevoerd. Wel werd besloten om de vier dagen springen uit te breiden tot een 10-daags evenement. De wedstrijdweekenden tussen Stichting Concours Hippique Geldrop en Ponyclub de Geldropse Jagertjes werden vanaf toen gevuld met andere paardensportactiviteiten, zoals dressuur en mennen.
In 2004 wordt de Stichting Geldrop Hippique als overkoepelende organisatie voor gehele evenement opgericht. Tot op heden hebben 5 verenigingen hier zitting in. Zij dragen ieder voor zich zorg voor de organisatie en het verloop van hun onderdeel van Geldrop Hippique. Samen met de overkoepelende organisatie en een groot aantal sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen wordt zo jaarlijks een fantastisch evenement gerealiseerd!