Geldrop Hippique huldigt zondag 4 oktober de kersverse Wereldkampioen

Vorige week prolongeerde Maikel van Mierlo (24) uit Koningslust met de 6-jarige Early zijn wereldtitel bij het WK voor Jonge Springpaarden. Een historische prestatie om voor het tweede jaar op rij deze wereldtitel in de wacht te slepen.

Van Mierlo is tussen de paarden opgegroeid en runt samen met zijn ouders een handelsstal in Koningslust en was dan ook al op jonge leeftijd succesvol als springruiter bij de pony’s. Hij boekte successen met het EK Team maar ook individueel liet hij van zich horen. Vanaf zijn vijftiende levensjaar maakten de pony’s plaats voor de paarden en volgde Maikel de Masterclass in Deurne. Momenteel traint hij vijftien paarden, grotendeels zijn eigen paarden, maar ook paarden voor derden waaronder zeker een paar potentiële toppers.

De weg naar het wereldkampioenschap liep via de kwalificatiewedstrijd tijdens de VION-cup maar er werd in juni ook een oefenrondje gesprongen op Outdoor Geldrop!

Maikel van Mierlo start ook dit jaar op Geldrop Hippique en zal de komende dagen met verschillende paarden in verschillende rubrieken aan de start verschijnen tijdens Geldrop Hippique 2015.

No comments yet.

Geef een reactie