Dubbelslag voor Jasmien de Koeyer

In de landenproef voor young riders op Geldrop Hippique moest Jasmien de Koeyer haar meerdere erkennen in Lisanne Zoutendijk. Vandaag stelde De Koeyer orde op zaken door met Esperanza (v. Desperados) zowel de individuele proef met 71,228% als de afsluitende kür op muziek met 73,792% overtuigend te winnen.

Jasmien de Koeyer en haar Desperados-merrie maakten deze zomer deel uit van het zilveren young riders-team in Oliva. “Dit was na het EK weer onze eerste grote wedstrijd en sindsdien is Esperanza weer enorm vooruit gegaan. Ze is met haar zeven jaar natuurlijk nog super jong en het is echt onbeschrijvelijk wat ze voor mij doet”, vertelt De Koeyer enthousiast. “Gisteren kwamen we net iets te hard in de serie en drukte die fout onze score. Ik was er vandaag extra op gefocust om de series foutloos te rijden en dat lukte.” Voor beide series verschenen achten op het protocol.

Genieten

“Ik wil met haar graag meer ervaring opdoen, ook internationaal. Esperanza voelt zich overal thuis dus dat is geen probleem. We hebben volgend jaar onze laatste jaar bij de young riders en ik hoop daar echt van te kunnen genieten.” Het plan van de Koeyer is om daarna te overstap te maken naar de U25. “Ze heeft er zeker potentie voor”, besluit De Koeyer die in Geldrop haar derde A-kaderscore bijeen reed.

Lisanne Zoutendijk sluit aan

Lisanne Zoutendijk stapte met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) kort geleden over van de junioren naar de young riders. Op hun eerste kaderwedstrijd op dit niveau werd gisteren gelijk een royale A-kaderscore neergezet. In het eerste deel van de individuele proef liep het duo wat fouten op en bleef de score steken op 66,667% en de derde plaats. De foutloze kür leverde 70,792% en de tweede plaats op.

Drieslag voor Emily Anthonissen

De Belgische Emily Anthonissen boekte met Fair Diamond DHB (v. Farewell III) bij de junioren haar derde zege in Geldrop. In de individuele proef scoorde het duo 67,412% en sloten Britney Schut en What’s Up (v. Wie Weltmeyer) met 67,105% aan op de tweede plaats. In de kür deed het Belgische duo er met 73,833% nog een schepje bovenop. Meike Kroot en Rubiquil-nazaat Cubikarlo lieten 66,50% noteren en werden tweede.

Annelotte Felix scoort hattrick

Bij de pony’s mocht Annelotte Felix voor de derde dag op rij het oranje lint in ontvangst nemen. Met de Duitse ponyhengst Golden Challenge (v. FS Golden Moonlight) scoorde ze 72,625% in de kür. Milou Dees reed haar schimmelmerrie Mystery Dancer (v. Veenstra’s Promis) met 70,417% naar de tweede prijs. Marie Kleinepier mocht zich met Nice Guy als derde opstellen.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

No comments yet.

Geef een reactie