Wedstrijden

slider-sponsoren

SPRINGEN
Het springen is jaarlijks een vast onderdeel op Geldrop Hippique en beloofd ook dit jaar weer spannend en spectaculair te gaan worden met als klapstuk de finale van De Grote prijs van Geldrop. Het parcours, dat wil zeggen de weg die de combinatie moet afleggen, is voorzien van hindernissen waarvan de vorm, de hoogte, de breedte en de onderlinge afstand verschillen. Het aantal hindernissen kan variëren en hangt af van de soort wedstrijd. Daar verscheidene sprongen tot één hindernis gecombineerd kunnen zijn ligt het aantal hindernissen meestal lager dan het aantal sprongen. De waardering geschiedt door middel van strafpunten, die toegekend worden bij tijdsoverschrijding en springfouten. Dit en toptalent aan de start zijn genoeg ingrediënten voor een prachtige rubriek springen bij zowel de paarden als de pony’s.


DRESSUUR
Het beheersen van de basisdressuur wordt over het algemeen gezien als een voorwaarde voor het beoefenen van andere disciplines in de paardensport, hetgeen zich ook uit in het feit dat er minimaal één winstpunt nodig is in de dressuur om mee te kunnen doen aan springwedstrijden. Bij dressuur zijn mens en dier één en maakt de ruiter in de trainingen gebruik van het vlucht- en kuddegedrag van het paard en zorgt hij/zij ervoor dat het dier niet belemmerd wordt in de natuurlijke bewegingen. Nederland behoort tot de wereldtop als het gaat om dressuur met voorbeelden als Anky van Grunsven en Edward Gal. Ook uit Heeze in aanstormend talent op weg naar de top, Anne en Lotte Meulendijks beoefenen het dressuur al jaren en laten een sterk stijgende lijn zien. Een echte aanrader voor Geldrop Hippique om te komen kijken.


MENNEN
Mennen is een vaardigheidsproef voor de gehoorzaamheid van het paard en de stuurmanskunst van de menner. Met plastic kegels worden genummerde poorten uitgezet. De menner moet zijn aanspanning in de goede volgorde door de poorten sturen. Op de kegels liggen ballen. Voor elke bal die van een kegel wordt gereden krijgt de menner strafpunten. Het totale parcours moet binnen een bepaalde tijd worden afgelegd. Voor overschrijding van deze tijd krijgt de menner ook strafpunten. Degene met het minst aantal strafpunten wint de wedstrijd. Een zeer spectaculair onderdeel op Geldrop Hippique dat meer dan de moeite waard om deze aan het werk te zien in Gelrop.

Bekijk hier de plattegrond.


DERBY
Een derby is van orgine een bepaald soort galoprace voor paarden maar het begrip derby heeft sinds haar bestaan een veel ruimere betekenis gekregen. Zo wordt het gebruikt voor verschillende soorten wedstrijden binnen de paardensport. Een goed voorbeeld is Duitsland. Hier worden naast de echte galop derby’s, ook derby’s gehouden binnen de drafsport, het springen, de dressuur en de mensport. Het woord derby heeft in de loop der tijd ook een andere betekenis gekregen en betekend het een wedstrijd tussen teams uit dezelfde stad of regio. Geldrop Hippique biedt ieder jaar weer voor een mooi spektakel en ook deze editie is het weer meer dan de moeite waard.


STALLENWEDSTRIJD
De Stallenwedstrijd wordt op vrijdag 3 oktober om 20.00 uur verreden met 12 teams. In een parcours met hindernissen welke niet alleen per paard maar ook per quad afgelegd zal worden, strijden de stallenteams met hun sponsor voor de prijzen.

HOOFDSPONSORS / MEDIAPARTNERS

meulendijks-v2

xooon-V3

heeze24-V2

henders-V3